Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
alkohol
0,5 kieliszka -
białko
6 szt -
żółtko jajek
5 szt -
cukier
0,5 szkl -
margaryna
15 dag -
gorzka czekolada
1 szt -
mąka pszenna
2 łyżka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
Masa I
-
mleczna czekolada
1 szt -
mleko
3/4 szkl -
margaryna
1 łyżka -
mąka pszenna
1 łyżka -
żółtko jajek
3 szt -
cukier puder
1 łyżka -
cukier puder
5 łyżeczek -
margaryna
20 dag -
spirytus
do smaku -
Masa II
-
mleko
2 szkl -
śnieżka
2 szt -
kakao
1 łyzka -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżka -
cukier puder
3 łyżeczki -
woda
3 łyzki -
woda
1/4 szkl -
DODATKOWO:
-
biszkopty podłużne
1 opakowanie -
napar z kawy do nasączenia bis
-
orzechy włoskie
10 dag -
orzechy włoskie
10 mielone -
orzechy
15 dag
Przepis i sposób przygotowania Ferrero Roche
Kroki postępowania
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.
Łyżkę masła rozpuścić dodać mąkę i wymieszać.
Na mleku ubić śnieżki, pod koniec dodać cukier puder. Kakao rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody i wraz z orzechami dodać do kremu. Żelatynę rozpuścić i wystudzić. Letnią dodać do kremu
Przełożenie:
Ciasto- Masa I- nasączone biszkopty- Masa II- ciasto
Komentarze (38)
Załaduj więcej komentarzy (28)