Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fenkuł w sosie pomidorowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
3łyżki
koper włoski
1kg
gotowany sos pomidorowy
1słoiczek
sól
szczypta
Sklep Prymat
natka pietruszki
1pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Fenkuł w sosie pomidorowym

Bulwy kopru włoskiego umyć,przekroić na pół.Zalać osoloną wodą,tak by były tylko przykryte.Gotować pod przykryciem przez 10min.Koper odsączyć i podsmażyć na rozgrzanym maśle .Dusić przez chwilę.Przełożyć wraz z wywarem do żaroodpornego naczynia ,polać gotowym sosem pomidorowym i wstawić do nagrzanego piekarnika .Zapiekać 10min w temp.180C.Natke umyć,osuszyć ,drobno posiekać.Gotowe danie przed podaniem posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak