faworki jogurtowe

faworki jogurtowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    400 gram
  • żółtka

    5 szt
  • jogurt naturalny

    7 łyżka
  • sól

  • wódka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - faworki jogurtowe foto
mąkę przesiać,dodać żółtka,jogurt,wódkę i sól zagnieść,połączyć i dobrze wyrobić.Owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut
Krok 2 - faworki jogurtowe foto
ciasto rozwałkować pokroić na paski ok 3 i te paski w poprzek na ok 7 cm,zrobić w nim rozcięcie pośrodku i przełożyć jeden koniec i przewinąc
Krok 3 - faworki jogurtowe foto
można smażyć w głębokim tłuszczu, ja jednak piekłam je w piekarniku w 180 st ok 15 minut na złoto

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

27.01.2017 12:30
za chwilę ostatki to zawsze smażę faworki. Spróbuje z jogurtem tym razem.

sara1

17.01.2016 14:23
i nie są "opite"tłuszczem

Małgorzata Pin

16.01.2016 18:33
Pyszne faworki.

Krzysztof15

16.01.2016 16:13
bardzo lubię

Anna169Hosz

16.01.2016 15:48
Takich nie robiłam.

agnieszka214

16.01.2016 14:59
Muszę kiedyś zrobić takie

dodi

16.01.2016 14:29
warto zrobić

Edita

16.01.2016 12:12
juz niedługo tłusty czwartek

natalia.doradca

16.01.2016 11:31
Wyglądają bardzo smacznie :-)

pestka

16.01.2016 10:13
smaczny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat