faworki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • cukier

    40 g
  • tłuszcz

    1 łyżeczka
  • jajko

    2 szt.
  • ocet

    1 łyzka
  • śmietana

    100 g
  • sól

    1 szczypta
  • cukeir puder

    1 do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobic ciato ,zostawić na godzinę ,rozwałkować .Pokroić paski ,przeciąć środek i przewinąć .Smażyć na złoty kolor .Posypać Cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
novita23 27.01.2011 07:38
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat