Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FAWORKI

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
śmietana 4 łyżki
jajko 1
żółtko jajek 1
spirytus 1 łyżka
sól szczypta
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: FAWORKI

Kroki postępowania

1
Mąkę, śmietanę, jajka, spirytus i sól wymieszać i wyrobić.
Ciasto wałkować i wyciąć prostokąty. Na środku każdego przeciąć i przekładać jeden koniec.
Krok 1 - FAWORKI foto
2
Olej wlać do rondla i wrzucać faworki. Smażyć z dwóch stron do zarumienienia.
Krok 2 - FAWORKI foto
3
Na koniec posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - FAWORKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 09.01.2014 17:07
bardzo dobre.
pierniczkowo 28.02.2013 10:04
bardzo dobre:)
as28 25.02.2013 14:45
bardzo lubie
pestka 25.02.2013 13:01
wprawdzie minął już faworkowy czas- ale ja bym je chętnie teraz zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak