Faszerowany boczek rolowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona łopatka

    70 dag
  • jajko

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

  • olej

  • przyprawy do farszu:pieprz mielony, Przyprawa uniwersalna kucharek.

  • boczek

    2,5 kg
  • bułka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować boczek:umyć, osuszyć, natrzeć solą, obłożyć zielem, liściem, i przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Zrolować, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na co najmniej 1 dobę do lodówki. Mięso mielone wyrobić z jajkiem,1 ząbkiem czosnku, przysmażoną cebulką i namoczoną i odciśniętą bułeczką.Doprawić vegetą i pieprzem. Boczek rozłożyć, usunąć przyprawy. Farsz rozłożyć na mięsie. Zrolować ciasno, obwiązać grubą nicią. Włożyć do wysmarowanej olejem brytfanki.Piec ok. 2 godz.podlewając wytworzonym sosem, w tem. 180*C Można też upiec w rękawie, rozcinając go na 20 min. przed końcem pieczenia, aby boczek się ładnie zarumienił. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 05.07.2015 17:43
Swojski najlepszy.
adam1f 30.09.2012 23:20
dobry
Anna169Hosz 07.02.2011 17:56
Apetyczny, coś w sam raz dla mojego mężą.
wedith1 19.08.2010 10:55
Podoba mi się przepis, ten boczek musi być pyszny !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat