Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ziemniaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 15
kiełbasa śląska 1
cebula 1
sól i pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki

Porada

Ziemniaki dobrze smakują z sosem czosnkowym oraz na wierzchu z przypieczonym serem.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ziemniaki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wydrążyć środki. Posolić i popieprzyć je wewnątrz.
Krok 1 - Faszerowane ziemniaki foto
2
Cebulę, czosnek i kiełbasę pokroić i podsmażyć.
Krok 2 - Faszerowane ziemniaki foto
3
Do cebuli i kiełbasy dodać wydrążone z ziemniaków wnętrze, podsmażyć.
Krok 3 - Faszerowane ziemniaki foto
4
Ziemniaki napełniać przygotowanym farszem, zapiekać w piekarniki przez około 20 minut.
Krok 4 - Faszerowane ziemniaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 25.01.2015 13:30
nie ma to jak ziemniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak