Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ziemniaki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 8 szt
pieczarki 200-300 gram
cebula biała 1 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
masło 82% 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ziemniaki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki wyszorować i podgotować w osolonej wodzie.
Krok 1 - Faszerowane ziemniaki foto
2
Następnie odciąć górę z każdego ziemniaka i wydrążyć środek.
Krok 2 - Faszerowane ziemniaki foto
3
Środki zieniaków podsmażyć na maśle, do lekkiego zrumienienia.
Krok 3 - Faszerowane ziemniaki foto
4
Dodać cebulę, pieczarki i przyprawy: sól, pieprz, czosnek i paprykę. Podsmażyć
Krok 4 - Faszerowane ziemniaki foto
5
Przygotowanym farszem napełnic ziemniaki. Przykryć odkrojonymi kawałkami ziemniaków. Na wierzchu można posypać przyprawą do ziemniaków. Zapiekać około 20 minut.
Krok 5 - Faszerowane ziemniaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 23.09.2014 16:05
smaczne takie ziemniaczki :)
Gracer 22.09.2014 15:51
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak