Faszerowane Udeczka z pieczarką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    6 szt
  • pieczarki

    30 dkg
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyzeczki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 op
  • wykałaczki

    12 szt
  • cebula

    1 szt
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • pieprz

  • margaryna

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowane Udeczka z pieczarką foto
Udka myjemy, osuszamy i wycinamy kości. Rozbijamy tłuczkiem na płaty, przyprawiamy pieprzem i solą. Pieczarki i cebulę myjemy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Doprawiamy solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym.
Krok 2 - Faszerowane Udeczka z pieczarką foto
Farsz układamy na udkach i zwijamy, spinamy wykałaczkami. Układamy w miseczce i posypujemy przyprawą do kurczaka.
Zostawiamy na 1 godz w chłodnym miejscu, lub jak mamy czas to na całą noc. Pieczemy w piekarniku w żaroodpornym naczyniu 180stopniach ok 1 do 1,5 godz, tak, żeby skórka była przypieczona.
Krok 3 - Faszerowane Udeczka z pieczarką foto
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 02.03.2014 20:15
smaczne udeczka
ben-ka 18.01.2014 10:22
Bardzo lubię takie mięsko.
mariel78 14.01.2014 22:35
pyszne moje smaki
Bernadeta1 14.01.2014 00:56
takie mięsko lubię
Konczi 12.01.2014 12:18
apetycznie wyglądają :) skusiłabym sie na jedno :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat