Faszerowane pomidory

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    10 sztuk
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • sałata chrupiąca

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • majonez

    1 sztuka
  • feta

    2-3 opakowania
  • ser żółty

    30 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odkrajamy głowki pomidorów, delikatnie wyjmujemy środki do miseczki. Cebulę, i paprykę krojimy najdrobniej jak się uda, dodajemy do miseczki z środkami pomidorów, wrzucamy fetę i meiszamy by uzyskać jednolitą masę. do wnetrza każdego pomidora wkąłdamy listek lub dwa drobno poszarpanej sałaty, łyżke pasty wazywno fetowej, po wierzchu smarujemy delikatnie majonezem, uważając by nie przesadzić, i posypujemy startym serem, przekąska gotowa:) !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Elżbieta17 06.12.2012 21:14
smaczne:)
Joanna108 28.04.2012 09:13
lubię takie połączenie
eli82 29.08.2011 07:36
super
Sylwia88 12.04.2011 17:34
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat