Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

  • sól

  • pieprz

  • mazzarella

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy posiekaną w kosteczkę cebulę,czosnek, dwie łyżki bułki tartej, jedno jajko, przyprawy i wyrabiamy jak 'mielone'. Pieczarki dokładnie płukamy, usuwamy nóżki i do środka nakładamy mięso. Zapiekamy w piekarniku około 20-25minut w temp. 180 stopni. Pięć minut przed końcem pieczenia nakładamy na pieczarki mozarelle. Dekorujemy np. koperkie. Podajemy z ketchupem. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Christopher 10.03.2014 17:22
Smaczne pieczareczki.
Monia 10.03.2014 15:37
Lubię takie małe co nieco :)
Pomocnik 10.03.2014 14:48
fajny pomysł
jerry1 10.03.2014 14:16
super przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat