Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
chilli 1/2 łyzeczki
bazylia 2 łyzeczki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cebula 2 sztuki
mięso mielone 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko do panierki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, najlepiej mieć większe. 3/4 z nich dyrążamy ze srodka i z pozostałymi drobno siekamy. Takze trzony. Mięso mielone podsmażamy z drobno posiekaną cebula, dodajemy posiekane pieczarki. Dodajemy chilli, bazylię, doprawiamy solą i pieprzem. Dodatkowo wbijamy na koniec jajko mieszamy. Wykładamy Farsz na pieczarki.
Krok 1 - Faszerowane pieczarki foto
2
Panierujemy w jajku, bułce- na koniec smarujemy rozmieszanym jajkiem za pomocą pędzelka.
Krok 2 - Faszerowane pieczarki foto
3
Zapiekamy w piekarniku w temp ok 180 stopni.
Krok 3 - Faszerowane pieczarki foto
4
świetne jako dodatek do obiadu, bądż też przystawka.
Krok 4 - Faszerowane pieczarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 30.07.2016 15:35
Bardzo smakowite:)
mic 11.09.2013 12:08
takze tak robie
Róża1 11.07.2013 18:16
robię podobne:-) , pyszne
dianix 26.05.2013 19:41
pysznosci u ciebie
Botwinka 15.05.2013 19:16
smacznie wyglądają
Pietruszka 27.04.2013 21:26
uwielbiam pieczarki, podoba mi się ten przepis
justys759 26.04.2013 21:04
super też czasem takie robię...
ewka1978 26.04.2013 19:04
pyszne pieczareczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak