Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 sztuki
cebula 0,5 cebuli
parmezan starty 1 łyżka
chleb 1/2 kromka
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
koperek 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Piekarnik nagrzać do 180stC.
Pieczarkom wyrwać nóżki, posiekać drobno, wymieszać z okruszkami chleba, startym serem, posiekaną cebulą i doprawić do smaku.
Wnętrza kapeluszy skropić oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem a następnie wypełnić przygotowanym wcześniej farszem.
Pieczarki położyć na papierze do pieczenia, posypać świeżym koperkiem i wstawić do piekarnika na 10-12 minut aż nabiorą złocistego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 21.01.2013 14:13
pyszne
Silver Teaspoon 21.01.2013 12:16
świetne
ONY_za_kare 21.01.2013 12:01
rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak