Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane koperty z kapusty pekińskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 8 liści
ser żółty 4 plastry
szynka 4 plastry
pieczarki marynowane
seler naciowy 1 łodyga
papryczka chili 2
masła 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane koperty z kapusty pekińskiej

Do garnka wlać wodę, doprowadzić do wrzenia, dodać szczyptę soli i cukru. Każdego liścia włożyć do gotującej wody na 1 minutę, aż zmiękną. Pieczarki odcedzić i posiekać. Chili również posiekać i wymieszać z pieczarkami. Seler pokroić na cienkie plasterki. Na każdy z blanszowany liść kapusty pekińskiej położyć pół plasterka szynki i żółtego sera, a na nie położyć część posiekanych pieczarek i trochę selera naciowego. Ułożony farsz na środku liścia, przykryć bokami , następnie złożyć górną i dolną część liścia aby powstała tzw. koperta. Rozgrzać olej z masłem na patelni i smażyć koperty z obu stron na złoty kolor około minuty. Kapustę z nadzieniem podawać od razu po usmażeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 24.02.2014 09:11
Fajne, trzeba wypróbować.
wyattearp 23.02.2014 16:24
to lubię !!
Kuchenka 23.02.2014 10:51
bardzo pomysłowe:)
Barbara13 22.02.2014 23:46
intrygujący pomysł :)
drmaciej 22.02.2014 22:05
smaczny pomysł
adelajda 22.02.2014 21:55
super pomysł :)
probofka 22.02.2014 21:49
fajne to :)
DorotaZ 22.02.2014 21:42
Ciekawa forma podania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak