Faszerowane kajzerki

Faszerowane kajzerki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kajzerki

    4 sztuki
  • wędzony boczek

    10 dag
  • szynka

    15 dag
  • cebula

    3 sztuki
  • pieczarki

    15 dag
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • ser żółty

    15 (ostry)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Faszerowane kajzerki

Bułki przekroić , wydrążyć miąższ . cebule obrać, pokroić w piórka , zeszklić na 2łyżkach oleju , dodać pokrojone pieczarki , mieszając ,podsmażyć aż pieczarki puszczą sok, odparować . do masy dodać pokrojony w kostkę boczek , pokrojoną szynkę. Masę napełnić kajzerki, posypać startym serem . Zapiekać w piekarniku aż ser się roztopi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

traktorek 24.11.2010 12:50
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat