Faszerowane jajka w sosie koperkowym

Faszerowane jajka w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8
  • pieczarki

    200 g
  • cebula

  • oliwa

  • majonez

    1 szklanka
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy w osolonej wodzie około 7-8 minut aby były ugotowane na twardo. Pieczarki dusimy na oliwie z drobno pokrojoną cebulką. Majonez mieszamy z jogurtem i dodajemy drobno posiekany kaperek - około garści. Jaja kroimy na połówki, wyjmujemy z nich żółtka. Robimy farsz = wystudzone pieczarki mieszamy z żółtkami, faszerujemy jajka i składamy dwie połówki razem. Na talerz wylewamy kilka łyżek przygotowanego sosu, układamy jajka i polewamy pozostałym sosem. Możemy zostawić w lodówce bądź podac od razu po zalaniu jajek sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 11.05.2014 16:42
Co za pyszności :)
Beata23 10.05.2014 20:16
w sosie koperkowym - pycha
margaret 17.11.2013 12:12
smaczne danie
krystyna330 27.04.2013 10:22
super przepis
Magula 22.09.2012 21:52
super przepis
caffee_tea 31.07.2012 21:23
jeszcze nie robiłam ten przepis...
fijolek91 24.07.2012 16:27
super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat