Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7 szt
papryka czerwona 1/2 szt
por 1/2 szt
majonez 2 łyżki
pieprz 0,5 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na tardo, obrać, przekroić na połówki, wydrążyć żółtka. Do żółtek dodać pokrojone drobno paprykę i pora oraz pozostałe składniki.
Krok 1 - Faszerowane jajka foto
2
Dokładnie utrzeć masę.
Krok 2 - Faszerowane jajka foto
3
Nakładać w wydrążone połówki jajek.
Krok 3 - Faszerowane jajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 19.07.2013 10:26
Pysznie wyglądają :)
halina17 11.05.2013 11:18
Pół łyżeczki pieprzu na taką ilość farszu moim zdaniem jest za dużo, będzie farsz bardzo pikantny.Najlepiej napisać wg uznania , każdy ma inny "gust".
IZABELA29 11.05.2013 11:13
propozycja do zrobienia na imprezkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak