faszerowane jajka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • masło

    3 łyżeczki
  • Szczypiorek cienki

    3 łyżki
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • papryka mielona

    1/4 łyżeczki
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo,gdy je ostudzimy przekrajamy na pół wzdłuż. Wydłubujemy środek i rozdrabniamy w miseczce,dodajemy trochę masełka aby skleić masę. Doprawiamy do smaku szczypiorkiem oraz przyprawami. Panierujemy w bułce tartej i smazymy na rozgrzanej patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat