Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

faszerowane jajka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
5 sztuk
masło
3 łyżeczki
Szczypiorek cienki
3 łyżki
sól
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
papryka mielona
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
olej do smażenia
2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane jajka

Jajka gotujemy na twardo,gdy je ostudzimy przekrajamy na pół wzdłuż. Wydłubujemy środek i rozdrabniamy w miseczce,dodajemy trochę masełka aby skleić masę. Doprawiamy do smaku szczypiorkiem oraz przyprawami. Panierujemy w bułce tartej i smazymy na rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak