Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane jajka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
masło 3 łyżeczki
Szczypiorek cienki 3 łyżki
sól 1/4 łyżeczki
papryka mielona 1/4 łyżeczki
olej do smażenia 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane jajka

Jajka gotujemy na twardo,gdy je ostudzimy przekrajamy na pół wzdłuż. Wydłubujemy środek i rozdrabniamy w miseczce,dodajemy trochę masełka aby skleić masę. Doprawiamy do smaku szczypiorkiem oraz przyprawami. Panierujemy w bułce tartej i smazymy na rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak