Faszerowane jajka

Faszerowane jajka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • szczypior

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • majonez

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowane jajka
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane przelewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek. Obrane jajka kroimy na pół.
Krok 2 - Faszerowane jajka
Szczypirek siekamy na desce do krojenia i lekko go solimy. Z przekrojonych jajek wyjmujemy żółtka i rozgniatamy widelcem w misce potem dodajemy do nich nasz posiekany szczypiorek.
Krok 3 - Faszerowane jajka
Do żółtek i szczypirou dodajemy majonez w takiej ilości żeby powstała jednolita masa.
Krok 4 - Faszerowane jajka
Tak przygotowaną masą faszerujemy jajka z których wcześniej wyjeliśmy żółtka.
Krok 5 - Faszerowane jajka
Nafaszerowane jajka można ozdobić np majonezem. Pyszne są na śniadanie lub kolację .
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

06.11.2013 11:01
często robię, smaczne

TEtalicha

16.03.2013 22:07
obwódka obwódkla, takie jaja lubie

kamyk

08.01.2013 20:30
to prawda SMACZNE , nawet z " brzydką , siną obwódką "

Renataj

07.01.2013 22:28
Proste, tradycyjne i - najważniejsze - SMACZNE

SmacznaPyza

06.01.2013 18:36
gotowane stanowczo za długo i dlatego żółtka mają brzydką, siną obwódkę

Anna138

01.01.2013 23:07
pyszne

Pietruszka

27.08.2012 08:08
smaczne

kanu83

17.07.2012 18:08
pyszne

Reda

28.05.2012 10:10
super pomysł

Reda

28.05.2012 10:10
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat