Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jabłka z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuk
ożechy 2 łyżki
płatki migsdałowe 2 łyżki
rodzynki 1 łyżka
cynamon
śmietany kilka łyżek
masłołyżk 1 łyżka
miód troche
żurawina
konfitura 2 pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jabłka z bakaliami

Umyj jabłka,odetnij czapeczki.Wydrąż gniazda nasienne.Środki posyp cynamonem .Orzechy posiekaj,dodaj płatki migdałowe,żurawinę ,namoczone rodzynki,miód,konfiturę,wymieszaj.Napełnia jabłka,połóż na wierzch odrobinę masła. Przykryj wierzchami piecz 30 min w temp 200 stopni C. Polej śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agatajar 02.02.2013 16:59
Na rozgrzewkę w zimne dni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak