Faszerowane cebule

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • pieczarki

    150 g
  • boczek wędzony

    50 g
  • kukurydza

    100 g
  • bazylia

  • sól

  • piepzr

  • olej do smażenia

  • cebula

    4 szt.
  • ser gouda

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cebule obierz. Włóż do garnka z osoloną wodą, gotuj 15 min. Dodaj obrany czosnek, gotuj jeszcze 5 min. Cebule ostudź. Zetnij wierzchy, wydrąż, pozostawiając dość grube ścianki.
2. Pieczarki oczyść, posiekaj. Boczek drobno pokrój. Miąższ z cebuli posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż boczek. dodaj pieczarki, usmaż. Dodaj miąższ cebuli i obgotowany czosnek. Połącz, ostudź. dodaj kukurydzę, przypraw.
3. Cebule napełnij farszem, posyp startym serem, przykryj odciętym wierzchem. Ułóż w natłuszczonej formie, piecz 20-25 min. w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 06.03.2014 09:38
pyszna cebula

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat