Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana pierś indyka z suszonymi pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
orzeszki piniowe 1 łyżka
suszone pomidory 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana pierś indyka z suszonymi pomidorami

Składniki:
pierś z indyka 0,5 kg
oliwki 3 łyżki
orzeszki piniowe 1 łyżka
pieprz kolorowy
ser feta 15 dag
bazylia 4 łyżki
suszone pomidory 6 sztuk
natka pietruszki 1/2 pęczek
czosnek 2 ząbek
masło 1/2 kostka
sól, pieprz
Wykonanie:

Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni. Kolorowy pieprz utłuc w moździerzu. Ser pokroić wymieszać z suszonymi pomidorami, oliwkami orzeszkami, bazylią , czosnkiem. Mięso naciąć tak, by powstała kieszeń. Napełnić ją farszem serowym. Brytfannę posmarować połową masła, włożyć mięso, wyłożyć resztę masła, posolić, posypać kolorowym pieprzem. Piec ok 45 min w 175°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak