Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana pierś indyka z suszonymi pomidorami
pierś z indyka 0,5 kg
oliwki 3 łyżki
orzeszki piniowe 1 łyżka
pieprz kolorowy
ser feta 15 dag
bazylia 4 łyżki
suszone pomidory 6 sztuk
natka pietruszki 1/2 pęczek
czosnek 2 ząbek
masło 1/2 kostka
sól, pieprz
Wykonanie:
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni. Kolorowy pieprz utłuc w moździerzu. Ser pokroić wymieszać z suszonymi pomidorami, oliwkami orzeszkami, bazylią , czosnkiem. Mięso naciąć tak, by powstała kieszeń. Napełnić ją farszem serowym. Brytfannę posmarować połową masła, włożyć mięso, wyłożyć resztę masła, posolić, posypać kolorowym pieprzem. Piec ok 45 min w 175°C.