Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 6 sztuk
pieczarki 300 g
cebula 2 sztuki
mięso mielone 200 g
ryż 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Ryż ugotować, odcedzić. Papryki umyć, osuszyć, ściąć „czapeczki”, usunąć nasionka z wewnątrz. Cebule i pieczarki obrać, pokroić drobno, usmażyć na łyżce oleju, dodać mięso. Smażyć ok. 10minut po czym dodać ryż, doprawić solą, pieprzem i słodką mieloną papryką, dodać ser. Wymieszać. Nałożyć farsz do papryk, ustawić je pionowo w żaroodpornym naczyniu, nalać wody na dno, piec ok. 45 minut w 180ºC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 11.03.2014 07:25
na pewno było smaczne
Kasia36 31.07.2013 22:34
Estetycznie podane na sam widok aż chce się jeść
RenataZ-et 05.04.2013 19:43
bardzo lubię takie faszerowane warzywa
Magula 26.03.2013 13:17
fajny pomysł, chętnie podpatrzę i zrobię kiedys sama
Katarzyna59 21.03.2013 20:29
bardzo apetyczna
Renataj 11.03.2013 22:30
Lubię faszerowaną paprykę ale zawsze wykorzystywałam czerwoną - warto zmienić nawyki
Joanna23 18.02.2013 10:27
pyszne uwielbiam
IwonaKa 17.02.2013 13:47
pyszności,uwielbiam taka papryczkę
pestka 14.02.2013 11:35
zawsze jadałam czerwoną , ale ta z pewnością też jest smaczna
Kasnaj 10.02.2013 10:31
super :)
mysza75 07.02.2013 10:35
mniam mniam palce lizać :-)
olkaaa 07.02.2013 08:28
bardzo lubię
Gracer 06.02.2013 19:54
smaczna Ci wyszła :)
Konczi 06.02.2013 19:54
moje smaki :)
zielonamorelka 06.02.2013 19:46
ooo wszystko co z papryka jest pycha:D
mufinka79 06.02.2013 18:53
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak