Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana i zapiekana papryka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka do faszerowania
papryka czerwona 1/3 sztuki do pokrojenia
papryka żółta 1/3 sztuki
szczypiorek 1 garść
pieczarki marynowane kilka sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana i zapiekana papryka

Kroki postępowania

1
Paprykę przekroić wzdłuż i wykroić z niej miąższ. Następnie 1/3 drugiej czerwonej papryki pokroić w kostkę, tak samo pokroić w kostkę paprykę żółtą.
Krok 1 - Faszerowana i zapiekana papryka foto
2
Pieczarki marynowane pokroić w mniejsze kawałki, dodać do miski z pokrojonymi paprykami, całość posypać poszatkowanym szczypiorkiem i dodać trochę bułki tartej. Wymieszać. Faszerować połówki papryk.
Krok 2 - Faszerowana i zapiekana papryka foto
3
Posypać odrobiną bułki tartej.
Krok 3 - Faszerowana i zapiekana papryka foto
4
Zapiekać na patelni.
Krok 4 - Faszerowana i zapiekana papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.08.2015 10:31
Podoba mi się
gosia47-47 19.07.2015 20:06
faktycznie, mój błąd, zamiast papryka marynowana miało być pieczarka marynowana
bogusia 82 19.07.2015 19:12
Super danie:)
Ola1young 19.07.2015 16:10
fajne szybkie danie :)
mirosława4 19.07.2015 16:08
w składnikach nie ma pieczarek ale na zdjęciu są widoczne możesz jeszcze edytować przepis do 24 godz.
Aleksandra/Olcia 19.07.2015 12:59
fajny pomysł
ilka01 19.07.2015 12:02
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak