Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia z mięsem i groszkiem

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dkg
ryż 10 dkg
cebula 1 szt mniejsza
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 2 łyżki
olej 3 łyżki
kucharek sól pieprz ziołowy do smaku
ser żółty 20 dkg
cukinia
groszek zielony 10 świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia z mięsem i groszkiem

Kroki postępowania

1
Na patelnię wlewamy 3 łyżki oleju i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w małe plasterki czosnek.Do cebuli i czosnku dodać mięso mielone i podsmażyć.W osobnym naczyniu ugotować ryż ,odcedzić dodać do mięsa.Groszek zblanszować i również dodać do mięsa.Na końcu dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać do połączenia się składników i chwilkę podsmażamy.Całość doprawiamy do smaku solą ,kucharkiem i pieprzem ziołowym dość pikantnie.
Krok 1 - Faszerowana cukinia z mięsem i groszkiem foto
2
Cukinię przekroić wzdłuż,wydrążyć miąższ z nasionami.Połówki cukinii napełnić farszem mięsnym i zapiekać w piekarniku o temperaturze 190 st około 1 h.
Krok 2 - Faszerowana cukinia z mięsem i groszkiem foto
3
Na 15 min przed końcem wyjąć z piekarnika i na górę zetrzeć żółty ser i włożyć do ponownego zapieczenia.
Krok 3 - Faszerowana cukinia z mięsem i groszkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.04.2016 22:10
smaczny obiadek
ben-ka 16.11.2014 21:41
Smakowicie wygląda,bardzo smakowicie.....
Ada-Gaba 11.04.2014 07:38
groszek jest ciekawym dodatkiem, bardzo apetyczne danie
Grazyna0211 30.10.2013 12:13
bardzo apetyczne danie
marzencia2007 05.08.2013 10:38
świetny przepis
rutynka 28.08.2012 15:35
super
caralajna 27.08.2012 08:07
apetyczna zapiekanka
Bernadeta1 22.08.2012 13:37
Lubię cukinie w każdej postaci Twoja wygląda smakowicie.
anemon 19.08.2012 10:50
Bardzo ładnie się prezentuje, ja też dzisiaj faszeruję cukinię, ale tym razem w wersji bez mięsa, choć osobiście bardzo lubię taką jak u Ciebie, czyli z mięsem.
marta0906 17.08.2012 17:00
pyszne:)
cris04 17.08.2012 16:50
Nie próbowałam jeszcze cukinii z groszkiem.....
Krystyna32 16.08.2012 14:17
super
Ewa104 16.08.2012 13:51
Wygląda na prawdę smacznie.
ben-ka 15.08.2012 21:00
takiego farszu nie robiłam a wygląda bardzo apetycznie.
Sroczka 15.08.2012 20:56
Uwielbiam nadziewaną cukinię.
misia53 15.08.2012 19:08
cukinię ogólnie lubię a twoja bardzo apetyczna
Beatris 15.08.2012 17:32
Bardzo lubię tak przygotowaną cukinię.
czekoladka_m 15.08.2012 17:23
No no, całkiem smacznie się prezentuje:)
Zdzisław 15.08.2012 14:34
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak