Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
mięso mielone 35 dag
ser żółty 15 dag
ząbek czosnku 1
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinię myjemy i osuszamy . Po osuszeniu kroimy na pół i wydrążamy środek .
Krok 1 - Faszerowana cukinia foto
2
Do mięsa mielonego dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek , paprykę słodką ,pieprz , pieprz biały zioła prowansalskie oraz sól . Wszystko razem dokładnie mieszamy .
Krok 2 - Faszerowana cukinia foto
3
Następnie na wydrążone połówki cukinii faszerujemy je mięsem mielonym . Lekko posypujemy jeszcze raz przyprawami.
Krok 3 - Faszerowana cukinia foto
4
Następnie myjemy i osuszamy pomidora . Po osuszeniu pomidora kroimy go na mniejsze ćwiartki . Ser żółty zwijamy w rulonik i kroimy w cienkie paski .
Krok 4 - Faszerowana cukinia foto
5
Gotowe cukinie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy je około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 28.05.2015 09:18
smakowita cukinia
Motorek 28.05.2015 08:38
uwielbiam taką cukinię
Bernadeta1 26.05.2015 21:03
bardzo lubię taką
agnieszka214 26.05.2015 18:21
smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak