Faszerowana cukinia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka

    1 sztuka
  • mięso mielone

    300 gram
  • czosnek

    3 ząbki
  • groszek konserwowy

    1/2 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cukinię umyj, przekrój na pół, odetnij końcówki, wydrąż część miąższu. Cukinię posól, użyj pieprzu i papryki mielonej. Odstaw na jakieś 10-15min.

2. Cebulę i czosnek podsmaż na patelni, dodaj mięso mielone, a następnie pokrojoną w kostkę paprykę. Na końcu dodaj groszek. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i papryką.

3.Farszem wypełnił wydrążone cukinie, zapiekaj ok. 35 min. w temp 180C. Na 10 min przed końcem zapiekania posyp żółtym serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 25.06.2016 10:40
bardzo lubię faszerowaną cukinię
Jagódka77 14.02.2015 21:32
bardzo lubię cukinię w takiej postaci
joanna30 15.09.2013 12:20
Bardzo lubię, mniam:)
iwi 15.09.2013 10:53
Pyszna cukinka
usmiech 15.09.2013 10:43
ciekawy przepis
2milutka 15.09.2013 10:29
Zjadłabym ze smakiem:)
Pyszota 15.09.2013 10:29
Uwielbiam cukinię w takim wydaniu :)
Adam/ZUB3R 15.09.2013 10:26
wygląda na bardzo smaczną
ewka1978 15.09.2013 10:13
wygląda apetycznie
noninka77 15.09.2013 10:11
Uwielbiam cukinię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat