Faszerowana cukinia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    3 sztuki
  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • kukurydza

    1/2 kolby
  • masło

    1 łyżeczka
  • pomidor

    2 sztuk
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • żółty ser

    1 garść
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdą cukinię przekrawamy na pół i wydrążamy środek, który kroimy w niewielką kosteczkę. Na patelni roztapiamy masło dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i smażymy do miękkości. Po chwili dodajemy mięso, czosnek, przyprawy - dusimy. Gdy mięso będzie już podduszone dodajemy warzywa, przecier pomidorowy pietruszkę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Farszem wypełniamy cukinię kładziemy kilka plastrów sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia20 31.05.2012 09:46
super to wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat