Fasolowe sakiewki

Fasolowe sakiewki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola szparagowa

    40 dag
  • polędwiczka wieprzowa

    40 dag
  • miód

    20 dag
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • rozmaryn do dekoracji

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Fasolowe sakiewki

Przygotowanie: Rozbij polędwiczkę na cienki placek i posyp przyprawami. Na środku polędwiczki ułóż fasolkę szparagową żółtą i zieloną d’aucy, brzegi zawiń do góry i zaciśnij ręką tak, aby uzyskać kształt sakiewki. Całość piecz w temperaturze 180° C przez ok. 15 minut. Resztę fasolki podgrzej i użyj jako przybrania na talerzu. Przygotuj sos łącząc musztardę z miodem na patelni na małym ogniu. Serwowanie: gotowe sakiewki udekoruj fasolką szparagową żółtą i zieloną d’aucy oraz gałązkami rozmarynu.
Rada: cienko rozbite brzegi mięsa będą się łatwiej sklejać i sakiewki nie rozpadną się podczas pieczenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ania67 09.12.2010 21:18
Wspaniałe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat