Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolowa warzywno paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa

włoszczyzna 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryczka chili 1 szt
seler naciowy 2 łodygi
brokuły 2 szr
fasola perłowa 400 gr

przyprawy

sól do smaku 2 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
kurkuma
kminek
Majeranek suszony Prymat

Porada

Można dodawać różne warzywa najlepiej sezonowe prawie wszystko pasuje.

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowa warzywno paprykowa

Fasolę na moczyć dzień wcześniej. W trakcie gotowania fasoli by była miękka przygotować wywar warzywny z włoszczyzny. Papryki, seler naciowy i brokuły pokroić w drobną kostkę. Dodać do wywaru. Wsypać przyprawy do smaku. Jak fasola będzie miękka odcedzić z wody i dodać do reszty. Zagotować wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.01.2017 17:25
na pewno smaczna zupka
w mojej kuchni 22.01.2017 16:23
dobre jedzonko
agnieszka214 22.01.2017 15:10
Smakowita zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak