Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa Joanny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 400 gram
skrzydełka 6 szt
ziemniaki 6 szt
marchew 4 szt
masło 1 łyżka
mąka tortowa 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa Joanny

Kroki postępowania

1
Fasolkę namocz przez noc w zimnej wodzie. Do garnka włóż skrzydełka ziele angielskie liść laurowy. Fasolkę wraz z wodą, w której się moczyła, wlej do skrzydełek i gotuj do miękkości .
Krok 1 - Fasolowa Joanny foto
2
Posól do smaku, a pod koniec gotowania dodaj pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki i marchew włóż na chwilę czosnek ząbki całe .
Krok 2 - Fasolowa Joanny foto
3
Zupa zmienia smak po dodaniu papryki mielonej czerwonej .
Krok 3 - Fasolowa Joanny foto
4
Z mąki i masła zrób rumianą zasmażkę, podpraw zupę, gdy ziemniaki będą miękkie, a na koniec wsyp paprykę (zupa powinna być pikantna) i już nie gotuj. Zupę podawaj z rozgotowanymi skrzydełkami .
Krok 4 - Fasolowa Joanny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 03.12.2012 15:02
Zgadzam się że smaczna i zdrowa taka właśnie lubię na zimę idealna
SmakolykiJoanny 01.12.2012 18:55
Bardzo smaczna i pożywna zgadzacie się z tym stwierdzeniem :)
Ola1984 01.12.2012 17:30
Bardzo pożywna zupa szczególnie zimą
gottrina 01.12.2012 17:21
znakomita fasolowa
Marta1986 01.12.2012 17:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak