Fasolka z pomidorami i sokiem marchewkowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 puszka
  • podgardle wędzone

    2-3 plastry
  • kiełbasa chuda

    20 cm
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • sok marchewkowy

    1 szklanka
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • lubczyk

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    2-4 ząbki
  • przyprawa suszone pomidory

    1 łyżeczka
  • sól

  • cukier

  • pieprz ziołowy

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę białą, suchą, drobną, zalałam zimną wodą i zostawiłam tak na noc. Rano odcedziłam, wypłukałam i zalałam świeżą wodą tak żeby była tylko przykryta. Gotowałam na małym ogniu ok. 30 min.. Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę. Marchewkę oskrobałam, starłam na tarce jarzynowej. Plastry podgardla pokroiłam w paski, wrzuciłam na gorącą patelnię i smażyłam aż się dobrze zrumieniły i wytopiły po czym skwarki zdjęłam na talerzyk a na tłuszcz dodałam pokrojoną w plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieniła dodałam cebulę i marchew. Smażyłam całość mieszając przez 3-4 min.. Podsmażone warzywa z kiełbasą przełożyłam do fasolki. Dodałam także majeranek, lubczyk i czubatą łyżeczkę przyprawy \"suszone pomidory z czosnkiem i bazylią\". Dodałam także pomidory z puszki razem z zalewą i sok marchewkowy, taki świeży, jednodniowy. Dusiłam całość jeszcze ok. 30 min.. Doprawiłam na koniec solą, pieprzem ziołowym, odrobiną cukru i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ugotowane danie odstawiłam żeby smaki się przegryzły a przed podaniem podgrzałam ponownie. Podałam posypane skwarkami z podgardla i natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cookingangelika 14.03.2017 10:36
ciekawe polaczenie
pestka 02.03.2017 13:18
smaczny obiad
IZABELA29 02.03.2017 11:28
bardzo lubię takie dania
cookingangelika 22.02.2017 11:39
Hmm ciekawe
iskierka.ag 10.01.2017 12:35
Ciekawe połączenie...
IZABELA29 05.11.2016 18:11
Wow narobiłaś mi smaka
IZABELA29 09.10.2016 07:48
Pyszne danie
Madzai 07.09.2016 10:05
BArdzo dobre!
Edith85 17.08.2016 09:49
Przepyszne danie
Ada-Gaba 28.03.2016 23:18
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat