Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z pestkami dyni i kiełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 200 g
pestki dyni 2 łyżki
sól mała szczypta
kiełki rzodkiewki 1 łyżka
bazylia świeża 1-2 łyżeczki
oliwa 1/2 łyżki

Porada

Całość można opcjonalnie jeszcze doprawić np. świeżym pieprzem (w zależności od naszych upodobań smakowych)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z pestkami dyni i kiełkami

Fasolkę wcześniej przygotowujemy na parze lub gotujemy. Pestki dyni wysypujemy na deskę i lekko (niedbale) kroimy na mniejsze kawałki. Rozgrzewamy patelnię z oliwą z oliwek, sypiemy przygotowane pestki z dyni. Smażymy przez 3-4 minuty, mieszając. Następnie dodajemy wcześniej przygotowaną fasolkę. Smażymy wszystko 3 minuty, mieszając (mały ogień). W międzyczasie szatkujemy 1 łyżkę kiełków rzodkiewki. Dodajemy do naszej fasolki wraz z małą szczyptą soli, mieszamy. Ściągamy z ognia. Nakładamy na półmisek (lub inne naczynie), posypujemy świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak