Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z boczkiem i gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowego boczku chudego 40 dag
fasolki szparagowej 1 kg
ziemniaków 50 dag
gruszek 50 dag
soku z cytryny 1 łyżka
swiezego cząbru 1 gałązku
suszonego cząbru 1/4 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z boczkiem i gruszkami

Zagotować osoloną wodę, włożyć boczek i gotować 30 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Fasolkę umyć, połamać na kawałki i wrzucić do boczku razem z gałązką cząbru, gotować, nadal pod przykryciem około 10 minut. Boczek wyjąć, lekko przestudzić, pokroić w cienkie plastry. Obrane ziemniaki pokroić w słupki, przelać na sicie wrzątkiem. Obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych gruszki pokroić na ósemki, skropić sokiem z cytryny. Ziemniaki, boczek i gruszki włożyć do fasolki. Potrawę wymieszać, dusić jeszcze około 20 minut, doprawić solą, pieprzem i suszonym cząbrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Silver Teaspoon 13.01.2013 20:08
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak