Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
boczek z beczki JBB
120 gramów -
fasola zielona
400 gramów -
cukinia
1 sztuka -
ząbek czosnku
1 sztuka -
bazylia świeża
kilka liście -
ser dojrzewający
1 garść -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sposób przygotowania
Fasolkę myjemy, obcinamy twarde końcówki, wrzucamy do osolonej wody i gotujemy około 10 minut.
Boczek kroimy w kostkę lub w słupki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Dodajemy pokrojoną w mniejsze kawałki cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Smażymy do momentu, aż cukinia zmięknie. Doprawiamy.
Do boczku wrzucamy ugotowaną wcześniej fasolkę i delikatnie mieszamy.
Serwujemy ze startym serem i listkami świeżej bazylii.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się