Fasolka w sosie majerankowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola szparagowa

    80 dkg
  • boczek

    50 dkg
  • pomidor

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę, dodać cebulę i boczek pokrojone w plastry. Doprawić i gotować ok. 45 minut. Fasolkę pokroić, dodać do garnka, dosypać majeranek i gotować kolejny kwadrans. Pomidory rozgnieść, dodać do garnka. Miękką fasolkę wyjąć na talerz, a sos zagęścić mąką. Na fasolę wyjąć boczek, polać sosem i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mehia 14.06.2011 18:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat