Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w słoikach na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 2 kg
cebula 2 sztuki
pieczarki 250 gram
marchewka 3 sztuki
przecier pomidorowy 100 gram
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w słoikach na zimę

cebulę obieramy i kroimy w półtalarki, pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchewkę obieramy i również ścieramy na tarce.Wszystko dusimy na oleju , dodajemy umytą i pokrojoną w 2 cm kawałki fasolę (wcześniej obcinamy końce). Zalewamy wodą i gotujemy 2 godziny , doprawiamy do smaku solą , pieprzem, papryką mieloną, na koniec dodajemy przecier pomidorowy, dokładnie mieszamy. Gorące wkładamy do słoików(my wyszło 6 słoików 0,6L)i pasteryzujemy 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 12.02.2014 18:46
W sezonie zrobię, zawsze mam własną fasolkę więc przepis zapisuję:)
Dorian 04.01.2014 22:50
pyszne zapasy
IwonaKa 14.11.2013 00:20
super,na zimę jak znalazł
aisza1 03.11.2013 11:14
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak