Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    30-40 dag
  • pomidory

    3-4 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • ketchup

    2 łyżki
  • olej

    2-3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą foto
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i czosnek, podsmażyć.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą foto
Następnie dodać obrane ze skórki pokrojone na kawałki pomidory, smażyć do odparowania wody.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą foto
Do sosu z pomidorów dodać ketchup, wsypać pokrojoną fasolkę, wymieszać, chwilę podsmażyć.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą foto
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym tymiankiem. Podawać jako dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 28.11.2013 16:52
lubię taką fasolkę
aleksa123 29.08.2012 10:10
super
edyta44 25.08.2012 11:44
tak nie probowalam
wedith1 23.08.2012 10:22
Proste a smaczne:)
olkaaa 18.08.2012 22:03
super przepis
Łukasz15 18.08.2012 17:33
wygląda rewelacyjnie
Katarzyna/kate1980 17.08.2012 17:29
o pomysłowe
aginaa 17.08.2012 17:12
mniam
caralajna 17.08.2012 09:14
lubię fasolkę, z pomidorami to super pomysł do wypróbowania
mufinka79 15.08.2012 21:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat