Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z parówkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 3-4 szt
fasolka szparagowa zielona 15 dag
Fasolka szparagowa żółta 15 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidorki koktajlowe 10-15 dag
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z parówkami

Fasolkę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę oraz czosnek, wsypać pokrojone na plasterki parówki, podsmażyć. Następnie dodać fasolkę, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Pod koniec wsypać pokrojone na kawałki pomidorki, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Można podawać z pieczywem lub jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 07.07.2013 18:28
fajny i smaczny pomysł na kolacje
romanrafal
romanrafal 16.12.2012 09:46
smaczne
ALAGOR 27.10.2012 11:15
ekspresowe danie parówkowe ;)
kuklik 04.09.2012 14:56
świetne
olkaaa 31.08.2012 11:16
jeszcze nie próbowałam
mufinka79 24.08.2012 22:25
szybko i smaczne
Zdzisław 24.08.2012 22:13
smaczna przekąska na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak