Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z papryką na zimę

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 1/2 kg/żółta
papryka 4 szt./żółte
cebula biała 2 szt
czosnek 1 główka

Składniki na zalewę

ocet 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
sól 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z papryką na zimę

Wykonanie:
Fasolkę oczyścić i ugotować na półmiękko i odcedzić. Paprykę i cebulę pokroić w krążki. Fasolkę przełożyć do wyparzonych słoików, przekładając papryką, cebulą i czosnkiem. Z podanych składników zagotować zalewę, zalać warzywa, szczelnie zamknąć. Pasteryzować 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 04.06.2016 22:08
Uwielbiam szparagówkę i ciekawa jestem tego przepisu :)
Urszula Świeca 04.06.2016 19:18
Wspaniała fasolka.))
Motorek 04.06.2016 16:42
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak