Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z mieszanką chińską

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 200 g
olej 2 łyżki
ryż arborio 500 g
bulion warzywny 200 ml
chińska mieszanka warzywna 200 g
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
nori 2 g (prażone)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z mieszanką chińską

Fasolkę czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy ryż i zalewamy bulionem (ok. 200 ml). Dodajemy mieszankę chińską, koncentrat i smażymy, cały czas mieszając. Ryż ma być al dente. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy prażonymi algami nori.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.10.2016 11:10
bardzo fajna
RenataZ-et 30.10.2016 09:29
super danie!
Łukasz15 29.10.2016 20:53
Pysznie wygląda
dodi 29.10.2016 19:10
lubię takie połaczenia
Konczi 29.10.2016 18:47
Ależ pysznie wygląda :)))
Motorek 29.10.2016 18:30
wygląda pysznie
bertpvd 29.10.2016 18:17
pyszna fasolka !
MonikaW 29.10.2016 16:45
przepyszne musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak