Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułeczką smażoną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanki
masło lub margaryna 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
woda 4 l
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułeczką smażoną

Fasolkę myjemy, obcinamy końce ( w razie potrzeby usuwamy łyka). Do garnka wrzucamy fasolkę i zalewamy zimną wodą. Gotujemy od momentu wrzenia około 10-15 min. Dodajemy cukier i sól. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wsypujemy bułkę tartą. Smażymy około 3- 5 min i posypujemy podsmażoną bułką fasolkę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.12.2014 14:08
bardzo lubie
Seba 20.10.2014 10:38
bardzo dobra
Kejti 04.09.2014 21:25
Prosta i pyszna kolacyjka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak