Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa (mrożona)
1 kg
olej sojowy
1 łyżka
boczek wędzony
15 dkg
śmietana gęsta
1/2 szklanki
sól
Sklep Prymat
cukier
szczypiorek posiekany
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z boczkiem

Zamrożoną fasolę płuczemy i wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem oleju,soli i łyżeczki cukru i gotujemy do miękkości.Boczek kroimy w słupki i lekko zarumieniamy .Ugotowaną fasolkę odcedzamy wykładamy na salaterkę obkładamy boczkiem polewamy śmietana i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak