Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w słoikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa
sól
woda zimna

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w słoikach

Fasolkę pokroić na mniejsze części, odciąć końcówki, umyć pokrojoną fasolkę. Fasolkę włożyć do słoików litrowych. Do każdego litrowego słoika dosypać 1 płaską łyżkę soli. Zalać fasolkę prawie do pełna zimną wodą. Pasteryzować dwa dni z rzędu po jednej godzinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 09.11.2014 17:13
domowe zapasy sa najlepsze
Mama niejadka 08.11.2014 20:16
Też podobne robiłam, w sam raz na zimę :)
olkaaa 08.11.2014 18:35
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak