fasolka szparagowa w słoikach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola szparagowa

  • sól

  • Kwas cytrynowy Prymat

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścić z włókien, obciąć ogonki i końce, wypłukać. Wrzucić do wrzątku w dużym garnku. Gotować od zawrzenia 7 - 8 minut. Odcedzić. Włożyc do słoików całą lub pokrojoną nie za ciasno. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować około 20 minut I na drugi dzień jeszcze ok 10 minut
zalewa
na 1 litr wody pół łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego odrobinka cukru

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 26.03.2014 19:55
też taką robię
Bernadeta1 16.11.2012 00:54
super taka fasolka w słoikach
Krzysztof15 14.10.2012 14:45
tez robie w słoiczki
kriko 13.04.2012 08:02
wspaniała
Joanna108 27.02.2012 11:08
wypróbuję
Luki 22.02.2012 17:50
super
pacpaw 12.02.2012 19:38
też robię taką na zimę
Ewelina38 27.12.2011 09:51
uwielbiam taką fasolkę, kiedyś też tak robiłam ale teraz obgotowuje i zamrażam.... i chyba jednak wrócę do poprzedniego sposobu - zdecydowanie jest smaczniejsza
Dorian 26.12.2011 21:15
fajny pomysl
mic 13.12.2011 09:38
ja fasolkę także uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat