Fasolka szparagowa w maślanej panierce

Fasolka szparagowa w maślanej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1/2 kg
  • masło

    1/4 kostki
  • bułka tarta

    1/3 szkl
  • pieprz

    do dmaku
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę opłukać,obciąć końce.W garnku zagotować wodę z solą i dodatkiem 1 łyżeczki cukru.Gotować ok.20 minut.Masło rozpuścić na patelni i dodać bułkę tartą.Chwilę podsmażać,aż bułka się zrumieni.Fasolkę odcedzić i wymieszać z przesmażoną bułką tartą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

12.12.2012 18:53
Najprostrze smaki smakują najbardziej.

kuklik

07.12.2012 20:16
pyszności

Krystyna32

19.07.2012 15:46
pycha

gosia1988

09.06.2012 22:10
muszę wypróbować

Seba

02.05.2012 10:08
smaczna

Ania67

19.07.2011 09:15
uwielbiam

ben-ka

14.05.2011 21:36
moja ulubiona:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat