Fasolka szparagowa w maślanej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1/2 kg
  • masło

    1/4 kostki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/3 szkl
  • pieprz

    do dmaku
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę opłukać,obciąć końce.W garnku zagotować wodę z solą i dodatkiem 1 łyżeczki cukru.Gotować ok.20 minut.Masło rozpuścić na patelni i dodać bułkę tartą.Chwilę podsmażać,aż bułka się zrumieni.Fasolkę odcedzić i wymieszać z przesmażoną bułką tartą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 12.12.2012 18:53
Najprostrze smaki smakują najbardziej.
kuklik 07.12.2012 20:16
pyszności
Krystyna32 19.07.2012 15:46
pycha
gosia1988 09.06.2012 22:10
muszę wypróbować
Seba 02.05.2012 10:08
smaczna
Ania67 19.07.2011 09:15
uwielbiam
ben-ka 14.05.2011 21:36
moja ulubiona:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat