Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolki żółtej
500 g
masło
1,2 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukru
1/2 łyżeczki
curry
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Fasolkę najlepiej żółtą umyć i odciąć końcówki z ogonkami. Gotować ją przez ok. 20 min w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedzić. Masło rozpuść w małym garnku dodać ugotowaną fasolkę. Podsmażać przez kilka minut,a następnie dodać sól, pieprz i curry. Dać do fasolki bułkę tartą i lekko przysmażyć. Wszystko wymieszać. Można podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania obiadowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.10.2013 00:15
Lubię i robię.
sylwiusia055 09.10.2013 20:30
dobre takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak