Fasolka szparagowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolki żółtej

    500 g
  • masło

    1,2 kostki
  • bułki tartej

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukru

    1/2 łyżeczki
  • curry

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę najlepiej żółtą umyć i odciąć końcówki z ogonkami. Gotować ją przez ok. 20 min w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedzić. Masło rozpuść w małym garnku dodać ugotowaną fasolkę. Podsmażać przez kilka minut,a następnie dodać sól, pieprz i curry. Dać do fasolki bułkę tartą i lekko przysmażyć. Wszystko wymieszać. Można podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania obiadowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 18.10.2013 00:15
Lubię i robię.
sylwiusia055 09.10.2013 20:30
dobre takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat