Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolki żółtej 500 g
masło 1,2 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
cukru 1/2 łyżeczki
curry 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Fasolkę najlepiej żółtą umyć i odciąć końcówki z ogonkami. Gotować ją przez ok. 20 min w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedzić. Masło rozpuść w małym garnku dodać ugotowaną fasolkę. Podsmażać przez kilka minut,a następnie dodać sól, pieprz i curry. Dać do fasolki bułkę tartą i lekko przysmażyć. Wszystko wymieszać. Można podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania obiadowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.10.2013 00:15
Lubię i robię.
sylwiusia055 09.10.2013 20:30
dobre takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak