Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolki żółtej

    500 g
  • masło

    1,2 kostki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukru

    1/2 łyżeczki
  • curry

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Fasolka szparagowa

Fasolkę najlepiej żółtą umyć i odciąć końcówki z ogonkami. Gotować ją przez ok. 20 min w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedzić. Masło rozpuść w małym garnku dodać ugotowaną fasolkę. Podsmażać przez kilka minut,a następnie dodać sól, pieprz i curry. Dać do fasolki bułkę tartą i lekko przysmażyć. Wszystko wymieszać. Można podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania obiadowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

gusia1000 18.10.2013 00:15
Lubię i robię.
sylwiusia055 09.10.2013 20:30
dobre takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat