Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po katalońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa
pomidory
cebula
czosnek
ziemniaki młode
szczypiorek
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po katalońsku

Fasolkę gotować około 20 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Wyjąć, osączyć i ostudzić, odkroić końcówki i pokroić każdy strąk na trzy części. Ziemniaki pokroić na cienki słupki, usmażyć jak frytki. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, duże pomidory obrać i pokroić w kostkę.Na oleju zrumienić posiekane cebule i czosnek, dodać ziemniaki i fasolkę. Całość przyprawić solą, pieprzem i papryką, chwilę razem smażyć. Na koniec dorzucić pomidory i wymieszać.Na talerzu posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.09.2014 20:21
To coś dla mnie.
gosia56 09.09.2014 10:21
Super przepis
Helena63 09.09.2014 09:48
idealne połączenie smaków
w mojej kuchni 09.09.2014 08:31
smakowity pomysł z fasolką
engie23 09.09.2014 08:27
ciekawy pomysł
reniatka 09.09.2014 07:33
Bardzo fajne to danie :)
Anna169Hosz 09.09.2014 06:58
Coś nowego - super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak