Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po Bretońsku a'la Stenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 kg
kiełbasa chuda 300 g
boczek 200 g
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy
kminek
pieprz
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po Bretońsku a'la Stenia

Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować ją w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kminku. Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na oliwie, dodać do gotującej się fasoli. Kiełbasę i boczek pokroić, przysmażyć osobno na patelni, dodać do garnka.Kiedy fasola zmięknie całość doprawić solą, pieprzem i papryką oraz koncentratem pomidorowym. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

John30 02.09.2012 11:46
super
kasiek 27.08.2012 07:07
lubię zjeść taką fasolkę
Kekerboom 24.08.2012 09:48
super
pacpaw 23.08.2012 21:49
taką fasolkę można do słoiczka i w pracy zjeść :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak