Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 szt
kiełbasa 3 szt
fasola Jaś 30 dag
przecier pomidorowy 1 słoiczek
cebula 1 szt
mąka 3 łyżki
margaryna 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
kostki rosołowe 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Mięso zalać wodą i gotować 15 minut, wypłukać fasolę, dodać ziele angielskie i liście laurowe, dodać kostki rosołowe oraz pokrojoną w kostke kiełbasę. Jak fasola zmięknie wyjąć mięso, oddzielić od kości , pokroić , wsypać do zupy, dodać przecier pomidorowy. Na margarynie usmażyć cebulkę pod konic smażenie dodać mąkę. Zasmażkę dodać do zupy, zagotować. Przyprawić zupę do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.03.2013 00:15
bardzo lubię fasolkę po bretońsku
miki47 01.01.2013 14:46
jaką kiełbasę używasz?
miki47 01.01.2013 14:46
najlepsz zupa
miki47 01.01.2013 14:43
mniam
caffee_tea 14.12.2012 21:33
pychotka
Kuchareczka2 14.12.2012 16:39
pycha
Monika111 14.12.2012 16:05
Ach! Zjadło by się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak